Altijd was er al de passie voor schrijven en voor journalistiek. De fotocamera was sinds de jeugd eveneens een gewild ‘hebbedingetje’ om alles mee op beeld vast te leggen. Een jaar of negen geleden ‘rolde’ Gino van den Broecke, in 1971 geboren in het Zeeuws-Vlaamse Hulst, het journalistieke wereldje binnen. Eerst als correspondent bij PZC en BN/DeStem. Later kwamen daar steeds nieuwe projecten en opdrachtgevers bij. Dit resulteert vandaag de dag in een breed kennisgebied, groot netwerk en een flink arsenaal aan beeld en tekst.

Hieronder vindt u slechts een kleine greep uit het arsenaal van opdrachtgevers waarvoor de afgelopen negen jaar uiteenlopende teksten uit de pen, het potlood, de laptop of PC is gerold.

De twee regionale dagbladen Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en BN/DeStem zijn ‘grootleveranciers’ op tekstueel vlak geweest. Op het gebied van regionale- en sportverslaggeving heeft Gino van den Broecke in de loop der jaren tal van evenementen bezocht zoals concerten, braderieën, premières bijgewoond, raadsvergaderingen verslagen of feestelijke openingen meegemaakt. Op sportgebied ging het met name om human interest, sfeerverhalen, wedstrijdverslagen of portretten.

Voor Hulst Magazine, het halfjaarlijks verschijnende sponsored magazine van ondernemersvereniging Hulst Vestingstad, levert GvdB-Freelancing al ruim zes jaar tekstbijdragen. Sinds 2008 is er de volledig acquisitie van het magazine bijgekomen.

gvdb-copyIn opdracht van Hulst Vestingstad interviewde Gino van den Broecke al diverse Bekende Nederlanders én Bekende Vlamingen, geheel in het karakter van het grensoverschrijdende gebied wat met het magazine bediend wordt.
Zo werden onder andere Herman Koch (bekend van het satirische programma Jiskefet), zanger Stef Bos, acteur Hugo Metsers III, zanger Frank Boeijen als BN-ers geïnterviewd. Vanuit België werden de ex-missen en huidige Vlaamse Tv-bekendheden Tanja Dexters, Ann van Elsen en zangeres/ presentatrice Sandrine geportretteerd.

Naar aanleiding van de Nederlandse Vestingdagen in Hulst in augustus 2008, verzorgde Gino van den Broecke de teksten in een exclusief fotoboek. Dit fotoboek getiteld ‘Hulst in Beeld’ was een blik op de tweedaagse festiviteiten en de stad Hulst door de lens van fotograaf Robby Zaman. De 1250 exemplaren gingen in een mum van tijd over de diverse toonbanken.

Voor La Bella Vita verzorgde GvdB-Freelancing fotografie, bedrijfsreportages, advertorials en interviewde onder andere de Nederlandse cabaretier Jörgen Raymann, bekend van zijn tv-show Raymann is Laat en de Belgische zanger Sam Gooris, (vooral bekend als schoonzoon van Jean-Marie Pfaff en te zien in de reality-soap ‘De Pfaffs’).

Gino van den Broecke werkt momenteel veel in opdracht voor Z!GN Magazine, Vivace Magazine en De Woongids, waar stadsreportages, advertorials en bedrijfsreportages en fotografie de boventoon voeren.

Biesbroeck Automation in Hulst is landelijk dealer van het Settler Unitouch Afrekensysteem. In opdracht van Biesbroeck, was (en is) GvdB-Freelancing verantwoordelijk voor de fotografie én interviews van horecaondernemers ‘in den lande’. Zij komen in het Settler Unitouch Journaal aan het woord, waarin ze hun ervaringen met het interactieve kassa- en afrekensysteem beschrijven. Zo bracht hij bijvoorbeeld een bezoek aan Librije’s Hotel, het vijfsterrenhotel van topkok Jonnie Boer en diens vrouw Thérèse in Zwolle.

Stichting Welzijn Hulst (SWH), is een organisatie in de gemeente Hulst die verantwoordelijk is voor onder andere de coördinatie van welzijnszaken, vrijwilligerswerk en mantelzorg. In opdracht van SWH was GvdB-Freelancing verantwoordelijk voor de realisatie van De Vrijwilligerskrant. Daarbij werd meegedacht over het concept, de samenstelling, de tekstbijdragen én fotografie van de krant, waarin vrijwilligersorganisaties de kans kregen zichzelf te presenteren. Aan de krant was ook een grootse Vrijwilligersmarkt gekoppeld.
Voor dezelfde opdrachtgever is GvdB-Freelancing ook verantwoordelijk voor de realisatie van zes volledige pagina’s over Mantelzorg in de gemeente Hulst, zowel tekstueel als voor fotografie.